Register Form

Please fill up the form below:

This Event already finished.

Toekomstgericht leiderschap

  • 13 Mar 2019 tot 15 Mar 2019

Whats About

Professionaliseren met Michael Fullan

De Schoolleiderstweedaagse Toekomstgericht Onderwijs vindt plaats op 14 en 15 maart 2019. Het programma beslaat vijf dagdelen en is gevuld met afwisselend lezingen van experts en workshops, en in werkgroepjes en tweegesprekken vertaal je het geleerde naar de context van jouw eigen school.

De theoretische basis van deze cursus is het gedachtegoed van Michael Fullan (foto rechts) over leiderschap en duurzaam veranderen. Fullan komt zelf ook naar Nederland om zijn gedachtegoed toe te lichten. Om duurzaam effect op jouw organisatie te verzekeren, is het enkel mogelijk om deel te nemen in tweetallen. Zo heb je naderhand een gelijkgestemde in je organisatie. Deze cursus is dus niet alleen een inspirerende tweedaagse waar je kan opladen, maar een katalysator van de duurzame ontwikkeling van jouw school.

De inhoud sluit volledig aan bij de vereisten van het Schoolleidersregister.

Uniek programma

Het programma is samengesteld door Berend Redder. Hij is tevens uw dagvoorzitter deze twee dagen. Berend heeft een schat aan ervaring als directeur-bestuurder, toezichthouder, interim-manager, trainer en consultant.

We zijn enorm trots dat we de de absolute expert op het gebied van leiderschap en duurzame verandering, Michael Fullan, naar Nederland kunnen halen om het programma van de tweedaagse te verrijken. Fullan is Global Leadership Director van New Pedagogies for Deep Learning en een wereldwijde authoriteit op het gebied van onderwijsinnovatie. Hij was eerder dean van The Ontario Institute for Studies in Education (OISE) van de University of Toronto. In december 2012 ontving hij de Order of Canada.

Locatie

De Tweedaagse vindt plaats bij Van der Valk Avifauna, op ongeveer 30 minuten rijden van Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Vanaf de A4 en A12 neemt u de afslag Alphen aan den Rijn en in Alphen wijzen de ANWB borden de weg. Het adres: Hoorn 65, 2404HG Alphen a/d Rijn. Avifauna heeft voldoende gratis parkeergelegenheid.

Op woensdagavond 13 maart arriveren de deelnemers en maken zij kennis met elkaar. Er zal soep en brood klaarstaan. Iedere deelnemer krijgt een eigen eenpersoons kamer voor beide overnachtingen.

Op 14 en 15 maart is gedurende alle vijf de dagdelen koffie en thee beschikbaar, en ontbijt, lunch en diner zijn ook volledig verzorgd. U kunt bij het diner op 14 maart gewoon à la carte bestellen. Met dieetwensen wordt rekening gehouden.

Aanmelden

De Tweedaagse is bedoeld voor schoolleiders uit het primair onderwijs. Er is plaats voor 25 tweetallen, en we verwachten snel uit te verkopen in verband met de aanwezigheid van Michael Fullan. Wees er dus snel bij.

Aanmelden is alleen mogelijk met twee (of meer) deelnemers per schoolbestuur, en de kosten bedragen €1750 (excl. BTW) per persoon. Bij de kosten zijn beide overnachtingen, eten en drinken en het volledige programma van vijf dagdelen inbegrepen. Wanneer u zich inschrijft voor evenementen van Like2Share, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. U kunt deze hier online inzien. Op verzoek sturen we u kosteloos een papieren versie per post. Hiervoor kunt u per e-mail contact met ons opnemen via info@liketoshare.education.

Like2Share

Of het nu gaat om leren lezen of om academische scholing: de basis van onderwijs is tijdloos en onveranderlijk. Onderwijs moet zich niet laten beïnvloeden door de waan van de dag. Echter. Sommige innovaties hebben een grote impact.

Mobiel internet, sociale media en tablets, we houden ze niet buiten de deur. Jonge mensen omarmen deze als eersten. Over de spagaat tussen de waarde van het onveranderlijke en de impact van technologie op onderwijs gaat Like2Share.