Register Form

Please fill up the form below:

This Event already finished.

Symposium ‘De toekomst is nu’

  • 15 Mar 2019 tot 15 Mar 2019

Whats About

De toekomst is nu!

Onderwijs anders organiseren kan. Onderwijsinnovator Michael Fullan neemt je stap voor stap mee in zijn visie op leiderschap en duurzame verandering.

Op vrijdag 15 maart organiseren VO-content en Like2Share het symposium “De toekomst is nu!” in Alphen aan den Rijn. Deze tijd vraagt om andere, vernieuwende oplossingen voor je onderwijsorganisatie. Jij speelt hierin als onderwijsprofessional een beïnvloedende rol. Thema’s waar veel scholen mee aan de slag gaan staan in het eerste deel van deze dag centraal:

  • ict in de school
  • maatwerk & flexibilisering
  • toetsing en assessment

Er worden praktische bouwstenen aangereikt waarmee je de vernieuwing binnen je eigen onderwijsorganisatie kunt doorontwikkelen.

Symposium met Michael Fullan – meld je vandaag al aan!

We verbinden theorie en praktijk

In het ochtendprogramma, wat is samengesteld in overleg met VO-content, delen ervaren schoolleiders hoe zij het onderwijs anders organiseren, wat hun visie is en welke resultaten het opgeleverd heeft. Per thema delen experts de belangrijkste inzichten.

De theoretische basis van dit symposium is het gedachtegoed van onderwijsvernieuwer Michael Fullan omtrent leiderschap en duurzame verandering. We zijn enorm trots dat Fullan naar Nederland komt. In het tweede deel van de dag deelt hij op inspirerende wijze zijn visie over leiderschap en onderwijsvernieuwing en kun je met hem van gedachten wisselen.

Om duurzaam effect op jouw organisatie te bevorderen, raden we je aan om deel te nemen in tweetallen. Zo heb je naderhand een gelijkgestemde in de organisatie. Dit symposium biedt naast inspiratie ook een katalysator van de duurzame ontwikkeling van uw school.

Locatie & programma

Het symposium vindt plaats bij Van der Valk Avifauna, op ongeveer 30 minuten rijden van Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Het adres: Hoorn 65, 2404HG Alphen aan den Rijn. Avifauna heeft voldoende gratis parkeergelegenheid.

De ontvangst is vanaf 9:30 uur, en het programma start om 10:00 uur. Het ochtendprogramma richt zich op praktijkvoorbeelden van ervaren schoolleiders die het onderwijs vernieuwen, en experts lichten de theoretische basis van hun innovaties toe. Na de lunch gaat u aan de slag met Michael Fullan, waarna we afsluiten rond 16:30 uur. Het symposium is geheel verzorgd: er is de hele dag koffie en thee beschikbaar, en we zorgen uiteraard ook voor een lunch.

Aanmelden

Het symposium is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het voortgezet onderwijs. Er is slechts plaats voor 100 deelnemers, dus wacht niet te lang met aanmelden.

De kosten voor deelname bedragen €499 (excl. BTW). Voor vertegenwoordigers van scholen die meedoen met VO-content geldt een gereduceerd tarief van €449. Klik hier om te controleren of uw school met VO-content werkt.
Het is tevens mogelijk om u alleen aan te melden voor het middagprogramma met Fullan. In dat geval worden de kosten voor deelname met €50 gereduceerd.

Wanneer u zich inschrijft voor evenementen van Like2Share, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. U kunt deze online inzien via onderstaande button.

Like2Share

Of het nu gaat om leren lezen of om academische scholing: de basis van onderwijs is tijdloos en onveranderlijk. Onderwijs moet zich niet laten beïnvloeden door de waan van de dag. Echter. Sommige innovaties hebben een grote impact.

Mobiel internet, sociale media en tablets, we houden ze niet buiten de deur. Jonge mensen omarmen deze als eersten. Over de spagaat tussen de waarde van het onveranderlijke en de impact van technologie op onderwijs gaat Like2Share.