Register Form

Please fill up the form below:

Nationale Studiedag Alumnirelaties

  • 19 Mar 2020 tot 19 Mar 2020
  • Metaal Kathedraal, Utrecht
  • Nederland

Whats About

Waar zijn uw alumni?

Na hun opleiding gaan uw alumni doorstuderen of zij stromen het werkveld in. Weet u waar ze zijn en wat ze doen? Als u na hun afstuderen actief een relatie met hen onderhoudt, heeft dat veel voordelen. Zij kunnen u bijvoorbeeld helpen uw curriculum goed aan te laten sluiten bij de praktijk, en wellicht hebben de bedrijven waar zij werken stageplaatsen beschikbaar. Ook zouden alumni interessante gastcolleges kunnen geven. Hoe zou het zijn als u op elk willekeurig moment een beroep zou kunnen doen op een groot netwerk van ambassadeurs die uw instelling een warm hart toedragen?

Universiteiten onderhouden al jaren contact met hun alumni, maar hogescholen en instellingen voor middelbaar beroepsonderwijs blijven vaak achter. Daarom richten we ons tijdens de Nationale Studiedag Alumnirelaties op 19 maart juist op het MBO en HBO.

“Zelf concreet aan de slag met alumnirelaties onder leiding van ervaren professionals.”

Zelf aan de slag

Op donderdag 19 maart 2020 organiseert Like2Share in Utrecht weer de Nationale Studiedag Alumnirelaties. Tijdens deze studiedag zal de nadruk liggen op het opzetten van duurzaam alumnibeleid. Het programma opent met een keynote van specialist Hans Hoornstra over de belangrijkste aspecten van alumnibeleid. Daarna gaat u aan de slag.

In kleine groepjes, en onder leiding van een ervaren alumni-officer, gaat u de specifieke uitdagingen van uw instelling formuleren, en maakt u een opzet voor een beleidsplan met concrete actiepunten die het alumnibeleid op uw instelling direct verder helpen. Het dagvullend programma zal vervolgens weer centraal afsluiten.

Voor wie

Bent u directeur marketing & communicatie, communicatieadviseur, beleidsadviseur, alumni officer of docent bij een HBO of MBO-instelling, en bent u belast met het coördineren van centraal of decentraal alumnibeleid, het ontwikkelen van een beleidsplan of het inrichten van een professioneel alumnibureau, dan is deze studiedag een uitgelezen mogelijkheid om de expertise op te doen die u nodig heeft.

Er komt veel op u af. Er is binnen uw organisatie nog niet veel expertise op dit gebied, en het gevaar bestaat dat u het wiel opnieuw moet uitvinden. Het programma van deze bijzondere studiedag is ingericht voor organisaties die nog aan het begin staan van professioneel alumnibeleid. U krijgt de juiste tools van ervaren professionals die het klappen van de zweep kennen.

Locatie: Metaal Cathedraal, Utrecht

De Nationale Studiedag Alumnirelaties vindt plaats bij de Metaal Kathedraal in Utrecht. De Metaal Kathedraal ligt aan Rijksstraatweg 20 te Utrecht. Een unieke locatie tussen Oog en Al en Leidsche Rijn in. In het aloude De Meern aan de rand van de stad, aan het water en tussen de weilanden.

Adres:
Rijksstraatweg 20
3545 NA Utrecht

Klik hier voor routebeschrijvingen en tips voor openbaar vervoer.

“Zelf concreet aan de slag met alumnirelaties onder leiding van ervaren professionals.”

Aanmelden

Wanneer u zich aan wilt melden voor deze studiedag, klik dan op onderstaande button en vul het inschrijvingsformulier in. Wanneer u zich inschrijft, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. U kunt deze inzien via onderstaande button.

Kosten voor deelname aan deze studiedag bedragen €345 excl. BTW. Wanneer twee of meer deelnemers van dezelfde instelling zich aanmelden, geldt een groepskorting van €50 per persoon. Voorwaarde is wel dat u en uw collega(‘s) zich op dezelfde dag aanmelden. Deelname is inclusief koffie en thee gedurende de dag, en een lunch.