Register Form

Please fill up the form below:

This Event already finished.

UITGESTELD: Smartphone Concreet

  • 11 May 2020 tot 11 May 2020
  • Metaal Kathedraal, Utrecht
  • Nederland

Whats About

Lesideeën voor smartphones

Een telefoon in de klas?! Het wordt vaak verboden, maar waarom? Het kan afleiden wanneer je les staat te geven. Welk gedrag wil je in de klas zien als telefoons wel zijn toegestaan? Laat je leerlingen in de laatste minuten van de les nog even wat nakijken op hun telefoon voordat de toets moet worden ingeleverd? En welke kansen bieden telefoons voor de lessen zelf?

De studiedag Smartphone CONCREET stond gepland voor maandag 11 mei, maar wordt uitgesteld. We maken de nieuwe datum zo snel mogelijk bekend.

Na deze studiedag ga je naar huis met twee concrete lesideeën voor mobiele telefoons in de klas. De dag start met een korte inspirerende voordracht. Daarna zijn er diepgaande workshops voor PO en VO. De bijeenkomst Smartphone CONCREET maakt deel uit van de serie Like2Share CONCREET.

Concrete lesideeën waar je direct mee aan de slag kunt.

Wat is Like2Share CONCREET?

Je investeert één dag en gaat met twee concrete lesideeën naar huis. Concreter kan niet.

Er zijn steeds meer moderne ICT mogelijkheden waarmee leren verrijkt kan worden. Dat gaat van 3D-printing tot virtual reality en van robots tot kunstmatige intelligentie. Als leraar blijf je op de hoogte door vakliteratuur bij te houden, zo nu en dan een congres of beurs te bezoeken en door het volgen van cursussen.

Maar het vertalen naar de praktijk blijkt geen sinecure. Want het aanbod is groot en wanneer je de benodigde hardware aanschaft, heb je nog geen lessencyclus. L2S Concreet helpt je hierbij. Op één dag vertaal je jouw enthousiasme naar twee concrete lesideeën waarmee je de volgende dag aan de slag kan.

Smartphone CONCREET is de 5e uit de serie van 6 bijeenkomsten in het schooljaar 2019-2020.

Opbouw van Like2Share CONCREET

L2S CONCREET zorgt voor invulling, niet voor aanvulling. Op iedere dag zijn er vier concrete workshops rondom een thema: twee voor het VO en twee voor het PO. Het helpt je om inspiratie en enthousiasme voor ICT in het onderwijs praktisch in te vullen. Een dag ICT Concreet levert je geen extra map op die bovenop je workload komt, maar lost een vraag op waar je al een tijdje mee rondliep. De praktische invulling rondom een specifiek ICT thema.

Vaak zal je om de lessen in de klas uit te voeren ook hardware of software nodig hebben. Neem je deel aan L2S CONCREET, dan kun je gebruik maken van een aantrekkelijk aanbod, waardoor je tegen een flinke korting de benodigde aanschaf kan doen voor je school. Geen verplichting, maar mooi meegenomen.

Programma Smartphone CONCREET, maandag 11 mei

09:30-10:00u: Ontvangst met koffie & thee
10:00-10:10u: Opening, welkomstwoord
10:10-10:50u: Keynote
10:50-11:10u: Koffiepauze
11:10-12:40u: Workshop PO & Workshop VO
12:40-13:40u: Lunchpauze
13:40-15:10u: Workshop PO & Workshop VO
15:10-15:25u: Theepauze
15:25-15:55u: Centrale inhoudelijke afsluiting
15:55-16:00u: Afsluiting, dankwoord

“Like2Share CONCREET biedt optimaal rendement uit één dag. Je kan direct de volgende dag aan de slag!”

Aanmelden

Individuele deelname voor één bijeenkomst kost €350. Neem je een (of meerdere) collega(‘s) mee, dan krijgen jullie €50 korting per persoon. Je kunt je ook in één keer aanmelden voor meerdere bijeenkomsten. In dat geval geldt nog eens €50 korting per persoon per bijeenkomst. Hier onder alle kosten op een rijtje (alle kosten excl. BTW):

Deelname één bijeenkomst
Kosten individuele deelname per bijeenkomst: €350
Kosten deelname tweetal: €600 (voordeel €100)

Deelname meerdere bijeenkomsten
Bij deelname aan meerdere bijeenkomsten €50 korting per bijeenkomst.
Groepskorting van €50 vanaf twee deelnemers blijft geldig. Rekenvoorbeeld:
Individuele deelname twee bijeenkomsten: €600 (voordeel €100)
Deelname tweetal twee bijeenkomsten: €1000 (voordeel €400)