Register Form

Please fill up the form below:

This Event already finished.

Schoolleidersdriedaagse

  • 22 Jan 2020 tot 24 Jan 2020
  • Van der Valk Avifauna, Alphen aan den Rijn
  • Nederland

Whats About

Aanleiding

Ben je schoolleider, directeur of bestuurder, en wil je professionaliseren door informeel leren? Onder leiding van Santiago Rincón-Gallardo, hoofdonderzoeker van Michael Fullan, en programmaleiders Berend Redder en Reinoud Buijs van stichting De Brink duik je drie dagen in zaken als diepgaand leren, versterken van de pedagogiek en samenhang.

Op basis van jouw visie op leren kun je inspelen op de ontwikkelingen in een digitaal tijdperk. Er is aandacht voor de praktische vertaling van inzichten. Wat betekent dit alles voor de focus van je organisatie, het samenwerken, de pedagogiek en de verantwoording? Hoe vertaalt zicht dat in jouw schoolplan en gedrag? Wat zijn praktische vervolgstappen die je kunt nemen?

Technologie biedt het onderwijs veel kansen. Maar ook zet het ons soms voor het blok.

Professionaliseren via informeel leren

Op 22 t/m 24 januari organiseert Like2Share bij Van der Valk Avifauna in Alphen aan den Rijn de 2e editie van de Schoolleidersdriedaagse Toekomstgericht Onderwijs. Deze driedaagse sluit volledig aan bij de eisen die het Schoolleidersregister stelt voor het professionaliseringsthema Toekomstgericht Onderwijs. De driedaagse is ingericht om je op een prettige wijze en met efficiënte investering in tijd en geld te laten professionaliseren. Wees er snel bij, want er zijn maar 20 plekken per groep.

De theoretische basis van deze cursus is het gedachtegoed van Michael Fullan, Andy Hargreaves, John Hattie en Dolf van den Berg.

Diepgaand Leren en Samenhang

De theoretische basis van deze cursus is het gedachtegoed van Michael Fullan, Andy Hargreaves, John Hattie en Dolf van den Berg. We integreren de zes competentieclusters, die gezien worden als 21ste-eeuwse vaardigheden. Aangezien deze vaardigheden in het Engels allemaal met de letter ‘C’ beginnen, noemen we ze ook wel de 6 C’s, samengevat onder de noemer “Deep Learning Skills’. Je werkt samen met Santiago Rincón-Gallardo, de hoofdonderzoeker van Michael Fullan, en mensen van stichting De Brink (associates Fullan). Je ervaart het nieuwste van het nieuwste op ICT gebied. Je stapt uit je comfortzone om naar jezelf te kijken, en groeit.

Programmaoverzicht

Vooravond (woensdag)
Vanaf 16:00 uur: Inchecken hotel
19:00-22:00 uur: Kennismaken, bepalen uitgangspositie & formuleren doelen

Donderdag
07:00 uur: Gezamenlijke ochtendoefening
08:00 uur: Ontbijt
09:30 uur: A Learning Culture: Vision on Learning – Santiago Rincón-Gallardo
12:30 uur: Lunch
13:30 uur: Deep Learning, a Learning Culture Vision – Santiago Rincón-Gallardo
17:30 uur: Diner

19:00 uur: Workshops Robotica, Kunstmatige Intelligentie en Virtual Reality
21:30 uur: Einde programma, gelegenheid voor een drankje

Vrijdag
07:00 uur: Gezamenlijke ochtendoefening
08:00 uur: Ontbijt
09:30 uur: Toekomstgericht Leiderschap – Berend Redder
12:30 uur: Lunch
13:30 uur: Uitgangspunten voor ontwikkeling, validatie van het geleerde
16:30 uur: Afsluiting, einde programma

Leer over leiderschap en toekomstgericht onderwijs van Fullan's hoofdonderzoeker Santiago Rincón-Gallardo

Aanmelden

De Schoolleidersdriedaagse Toekomstgericht Onderwijs vindt plaats op 22 t/m 24 januari bij Van der Valk Avifauna in Alphen aan den Rijn. Deze driedaagse is bedoeld voor schoolleiders uit het PO en VO. Kosten voor deelname aan de driedaagse bedragen €1.750,00 excl. BTW. Dit is inclusief koffie en thee gedurende de dagen, twee overnachtingen, twee maal ontbijt en lunch en een diner.

Om duurzaam effect op jouw organisatie te verzekeren, is het enkel mogelijk om deel te nemen in tweetallen of meerdere personen van dezelfde school of hetzelfde schoolbestuur.