Register Form

Please fill up the form below:

This Event already finished.

UITGESTELD: Fake News Concreet

  • 06 Apr 2020 tot 06 Apr 2020
  • Metaal Kathedraal, Utrecht
  • Nederland

Whats About

Lesideeën rondom fake news

Wat is echt nieuws en wat is nep? Soms is het heel duidelijk, soms hebben we geen idee. Een bericht op Facebook delen waarin gewaarschuwd wordt voor een gek insect of een telefoonnummer dat je niet mag aannemen, hoe erg is het? Baat het niet, dan schaadt het niet, zou je denken, maar toch deel je nepnieuws.

De studiedag Fake News CONCREET stond gepland voor maandag 6 april, maar wordt verplaatst. We maken de nieuwe datum zo snel mogelijk bekend.

Na deze dag ga je naar huis met twee concrete lesideeën omtrent fake news. De dag start met een korte inspirerende voordracht. Daarna zijn er diepgaande workshops voor PO en VO. De bijeenkomst Fake News CONCREET maakt deel uit van de serie Like2Share CONCREET.

Concrete lesideeën waar je direct mee aan de slag kunt.

Wat is Like2Share CONCREET?

Je investeert één dag en gaat met twee concrete lesideeën naar huis. Concreter kan niet.

Er zijn steeds meer moderne ICT mogelijkheden waarmee leren verrijkt kan worden. Dat gaat van 3D-printing tot virtual reality en van robots tot kunstmatige intelligentie. Als leraar blijf je op de hoogte door vakliteratuur bij te houden, zo nu en dan een congres of beurs te bezoeken en door het volgen van cursussen.

Maar het vertalen naar de praktijk blijkt geen sinecure. Want het aanbod is groot en wanneer je de benodigde hardware aanschaft, heb je nog geen lessencyclus. L2S Concreet helpt je hierbij. Op één dag vertaal je jouw enthousiasme naar twee concrete lesideeën waarmee je de volgende dag aan de slag kan.

Fake News CONCREET is de vierde uit de serie van 6 bijeenkomsten in het schooljaar 2019-2020.

Opbouw van Like2Share CONCREET

L2S CONCREET zorgt voor invulling, niet voor aanvulling. Op iedere dag zijn er vier concrete workshops rondom een thema: twee voor het VO en twee voor het PO. Het helpt je om inspiratie en enthousiasme voor ICT in het onderwijs praktisch in te vullen. Een dag ICT Concreet levert je geen extra map op die bovenop je workload komt, maar lost een vraag op waar je al een tijdje mee rondliep. De praktische invulling rondom een specifiek ICT thema.

Vaak zal je om de lessen in de klas uit te voeren ook hardware of software nodig hebben. Neem je deel aan L2S CONCREET, dan kun je gebruik maken van een aantrekkelijk aanbod, waardoor je tegen een flinke korting de benodigde aanschaf kan doen voor je school. Geen verplichting, maar mooi meegenomen.

Programma Fake News CONCREET, maandag 6 april

09:30-10:00u: Ontvangst met koffie & thee
10:00-10:10u: Opening, welkomstwoord
10:10-10:50u: Keynote
10:50-11:10u: Koffiepauze
11:10-12:40u: Workshop PO & Workshop VO
12:40-13:40u: Lunchpauze
13:40-15:10u: Workshop PO & Workshop VO
15:10-15:25u: Theepauze
15:25-15:55u: Centrale inhoudelijke afsluiting
15:55-16:00u: Afsluiting, dankwoord

“Like2Share CONCREET biedt optimaal rendement uit één dag. Je kan direct de volgende dag aan de slag!”

Aanmelden

Individuele deelname voor één bijeenkomst kost €350. Neem je een (of meerdere) collega(‘s) mee, dan krijgen jullie €50 korting per persoon. Je kunt je ook in één keer aanmelden voor meerdere bijeenkomsten. In dat geval geldt nog eens €50 korting per persoon per bijeenkomst. Hier onder alle kosten op een rijtje (alle kosten excl. BTW):

Deelname één bijeenkomst
Kosten individuele deelname per bijeenkomst: €350
Kosten deelname tweetal: €600 (voordeel €100)

Deelname meerdere bijeenkomsten
Bij deelname aan meerdere bijeenkomsten €50 korting per bijeenkomst.
Groepskorting van €50 vanaf twee deelnemers blijft geldig. Rekenvoorbeeld:
Individuele deelname twee bijeenkomsten: €600 (voordeel €100)
Deelname tweetal twee bijeenkomsten: €1000 (voordeel €400)