Register Form

Please fill up the form below:

This Event already finished.

Code CONCREET

  • 27 Jan 2020 tot 27 Jan 2020
  • Metaal Kathedraal, Utrecht
  • Nederland

Whats About

Lesideeën voor programmeren

In een digitale wereld wordt begrip van hoe computerprogramma’s werken steeds belangrijker. Veel scholen willen programmeren daarom opnemen in hun lesaanbod. Zij doen mee aan projecten zoals de Codeweek. Ook zoeken ze naar manieren om programmeren structureel in te bedden. Leren programmeren ondersteunt computational thinking, een van de vier digitale vaardigheden die samen digitale geletterdheid vormen.

Maandag 27 januari is de studiedag Code CONCREET voor PO/VO in Utrecht. Na deze dag ga je naar huis met twee concrete lesideeën over programmeren in de klas. De dag start met een korte inspirerende voordracht. Daarna zijn er diepgaande workshops voor PO en VO.

De bijeenkomst Code CONCREET maakt deel uit van de serie Like2Share CONCREET.

Concrete lesideeën waar je direct mee aan de slag kunt.

Wat is Like2Share CONCREET?

Je investeert één dag en gaat met twee concrete lesideeën naar huis. Concreter kan niet.

Er zijn steeds meer moderne ICT mogelijkheden waarmee leren verrijkt kan worden. Dat gaat van 3D-printing tot virtual reality en van robots tot kunstmatige intelligentie. Als leraar blijf je op de hoogte door vakliteratuur bij te houden, zo nu en dan een congres of beurs te bezoeken en door het volgen van cursussen.

Maar het vertalen naar de praktijk blijkt geen sinecure. Want het aanbod is groot en wanneer je de benodigde hardware aanschaft, heb je nog geen lessencyclus. L2S Concreet helpt je hierbij. Op één dag vertaal je jouw enthousiasme naar twee concrete lesideeën waarmee je de volgende dag aan de slag kan.

Code CONCREET op 27 januari is de tweede uit de serie van 6 bijeenkomsten in het schooljaar 2019-2020.

Opbouw van Like2Share CONCREET

L2S CONCREET zorgt voor invulling, niet voor aanvulling. Op iedere dag zijn er vier concrete workshops rondom een thema: twee voor het VO en twee voor het PO. Het helpt je om inspiratie en enthousiasme voor ICT in het onderwijs praktisch in te vullen. Een dag ICT Concreet levert je geen extra map op die bovenop je workload komt, maar lost een vraag op waar je al een tijdje mee rondliep. De praktische invulling rondom een specifiek ICT thema.

Vaak zal je om de lessen in de klas uit te voeren ook hardware of software nodig hebben. Neem je deel aan L2S CONCREET, dan kun je gebruik maken van een aantrekkelijk aanbod, waardoor je tegen een flinke korting de benodigde aanschaf kan doen voor je school. Geen verplichting, maar mooi meegenomen.

Programma Code CONCREET, maandag 27 januari

09:30-10:00u: Ontvangst met koffie & thee
10:00-10:10u: Opening, welkomstwoord
10:10-10:50u: Keynote
10:50-11:10u: Koffiepauze
11:10-12:40u: Workshop PO:  Scratch & Scratch jr. // Workshop VO: SAM labs
12:40-13:40u: Lunchpauze
13:40-15:10u: Workshop PO:  Blue-bot // Workshop VO: Cue (Wonder Workshops)
15:10-15:25u: Theepauze
15:25-15:55u: Centrale inhoudelijke afsluiting
15:55-16:00u: Afsluiting, dankwoord

“Like2Share CONCREET biedt optimaal rendement uit één dag. Je kan direct de volgende dag aan de slag!”

Aanmelden

Individuele deelname voor één bijeenkomst kost €350. Neem je een collega mee, dan krijgen jullie samen €100 korting. Je kunt je ook in één keer aanmelden voor alle bijeenkomsten. In dat geval kan je school voor iedere bijeenkomst een deelnemer laten meedoen. Dat hoeft niet iedere keer dezelfde persoon te zijn. Een abonnement voor 6 bijeenkomsten kost €1.750. Een abonnement kan ook voor twee personen worden afgesloten, in dat geval betaal je €3.400 (alle kosten excl. BTW).

Deelname één bijeenkomst
Kosten individuele deelname per bijeenkomst: €350
Kosten deelname tweetal: €600 (voordeel €100)

Abonnement
Individuele deelname 6 bijeenkomsten: €1.750 (voordeel €350)
Deelname tweetal 6 bijeenkomsten: €3.400 (voordeel €800)